שירות לקוחות
11 Netivot Street, Herzliya 03-6161026 09-8348646

כללי בטיחות לעבודה עם סולם

הסולם הוא כלי עבודה יעיל, אך שימוש לא נכון יכול לסכן את העובד ולגרום לנזקים חמורים. כך תעבדו נכון עם סולמות.

כאשר עובדים עם סולמות בצורה לא בטיחותית, מסתכנים בפגיעות פיזיות הנובעות מהחלקה או נפילה מהסולם וגם מקרבה למפגעים, כמו חוטי חשמל חשופים.

איך לעבוד נכון עם סולמות?

בשל הסיכונים הרבים, נושא הבטיחות בעבודה עם סולמות הוגדר גם בחקיקה של משרד העבודה וכללי העבודה מופיעים בתקנות הבטיחות בעבודה לגובה. במאמר זה נתייחס לכללים העיקריים שיסייעו לכם לעבוד בבטחה עם סולמות:

הצבה נכונה של הסולם: את הסולם יש להניח על משטח ישר שאינו מחליק ולוודא שהוא עומד בצורה יציבה, ללא תזוזות. באותו אופן יש להשעין את הסולם. במידה ומדובר בסולם מתקפל יש לוודא שבוצעה פתיחה מלאה לפני שמטפסים עליו. נקודה חשובה שיש להקפיד עליה, היא לא להציב את הסולם במקום בו עוברים אנשים, כלי רכב או במקומות בהם עלולים להיפגע מפתיחת דלת וכמובן לא להשאיר סולם מתקפל פתוח במקום בו מסתובבים ילדים.

בדיקת הסולם מבחינת תקינות: כאשר מדובר בסולם שאינו קבוע (סולם מטלטל), חשוב לוודא שיש תו תקן ישראלי. במידה ויש תו תקן, כדאי להסתכל על הסולם לפני שמטפסים עליו ולבדוק שהוא שלם ולא חסר בו שלב, שאין בורג רופף, סדק באחד השלבים או חומר שיכול לגרום להחלקה (כמו שמן). במידה כדאי לדאוג לתחזוקה שוטפת של הסולם ולאחסן אותו במקום מתאים ובמידה והתעורר צורך לתקן את הסולם, יש לעשות זאת רק אצל היצרן או היבואן.

עבודה בטיחותית: הכלל החשוב ביותר הוא לעבור הכשרה לעבודה בגובה אצל מדריך מורשה. כמו כן להקפיד שרק אדם אחד עולה על הסולם בכל פעם ולהקפיד על הצבת שני רגליים על אותו שלב. יש להתאים את סוג הסולם לאופי העבודה מבחינת משקל, גובה וזווית ולשמור על מרכז כובד הגוף בצורה נכונה. אין להתכופף או לנסות לזוז עם הסולם, אלא לרדת ורק אז להזיז אותו למקום הרצוי. הירידה והעלייה לסולם תיעשה כשהפנים כלפי הסולם.

ציות לכללי הבטיחות ישמרו עליכם מפגיעה ויסייעו לכם לבצע את עבודתכם בצורה יעילה ונכונה.

 סולם 6.2

תפריט נגישות